fbpx

epiticon: eindelijk een draad die wél lift en standhoudt

Draden zijn een mooie methode voor nauwelijks invasieve cosmetische behandelingen. Dit betekent dat er nauwelijks voorwerpen als bijvoorbeeld een mes je lichaam binnen dringen, maar dat je toch de resultaten van een operatie kunt krijgen. Ze zijn eenvoudig te gebruiken, behandelingen zijn snel, vrijwel pijnloos en er is amper hersteltijd. Klinkt aantrekkelijk, toch? Helaas is er een probleem: huidige draden op de markt liften onvoldoende, waardoor deze vaak niet de gewenste resultaten opleveren.

De 2 redenen waarom huidige draden onvoldoende standhouden

Effecten van breking of oplossing bij huidige ‘bidirectionele’ draden: de lift verdwijnt

Je kunt draden zien als hechtdraden met vaak kleine haakjes. Bij normale draden staan deze haakjes aan de ene kant naar boven om de huid vast te houden en aan de andere kant naar onder om de draad in je weefsel vast te zetten.

Deze structuur faalt voornamelijk vanwege 2 redenen:

Onvoldoende fixatie en lifting: dit soort ‘bidirectionele’ draden werken als één onderdeel. Het ene deel van de draad fixeert zich in het weefsel richting de binnenzijde van het lichaam en dat het andere deel functioneert als het liftende component. De gehele draad is dan slechts zo effectief als het zwakste deel. Als een functie faalt, faalt de gehele draad en verdwijnen lifting effecten (zie de bovenstaande afbeelding). Dat falen gebeurt het meeste door breking.

Breking: huidige draden kunnen op meerdere manieren breken en zo resultaten kwijtraken:

  • Ze niet erg hoge treksterkte van ongeveer 8N [1] vergroot risico’s op breking. Alle spanning op een draad kan door de ‘bidirectionele’ structuur op het middelste gedeelte te komen liggen (waar de twee richting elkaar ontmoeten) met breking als gevolg.
  • Diezelfde lage treksterkte maakt de draden ook gevoelig voor breking door te veel spanning vanuit bijvoorbeeld spierbeweging, wrijving of druk waardoor resultaten ook weer snel kunnen verdwijnen.
  • Als laatste zijn de draden door het lichaam afbreekbaar. De breking kan ook nog veroorzaakt worden door de natuurlijke oplossing van de draad. Deze oplossing verzwakt de draad en verhoogt het risico op breking gedurende de tijd.

Door deze zwaktes liften veel draden onvoldoende en houden ze je resultaten onvoldoende vast. Hierdoor kunnen resultaten al heel snel verdwijnen. Dat is jammer wanneer je interesse hebt in minimaal invasieve cosmetische ingrepen met operatie-achtige effecten.

Dual-Action fixatie van epiticon: een nieuwe kans voor draden

Blijvende effecten bij oplossing (of breking) van epiticon draden

Het idee en de potentie van draden voor toegankelijke minimaal-invasieve schoonheid is niet te negeren. Daarom hebben wij epiticon ontwikkeld op basis van gepatenteerde dual-action fixatie. Dual-action fixatie bestaat uit units die allen afzonderlijk van elkaar liften én fixeren en is meer dan 5x sterker dan andere draden.

Die combinatie zorgt ervoor de huid met epiticon gelift, gevormd, vertrakt en geëgaliseerd kan worden én dat deze effecten langdurig standhouden – zelfs als de draad deels opgelost is. En dat maakt prachtige, stevige en betrouwbare threadlift resultaten eindelijk een realiteit. Epiticon draden zijn zo sterk, dat je er zelfs billen en borsten mee kunt liften.

Lees meer over epiticon via het magazine op deze pagina.

Bronnen

[1] Korean Testing & Research Institute (2018). Tensile Load Test MSK-2018-000333.

Blijf leren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

error:
Scroll naar boven