fbpx

e.p.t.q.

's werelds veiligste
monofasische hyaluronzuur filler*

Wettelijke criteria rondom hyaluronzuur fillers zijn te laag en veel mensen hebben dan ook legitieme zorgen rondom de langdurige veiligheid van fillers. Bij epitique hebben wij het heft in eigen handen genomen en eisen opgesteld die strenger zijn dan de CE en FDA-keurmerken. Deze eisen noemen wij de IX Essentials: 9 gekwantificeerde eisen die zorgen voor de uniek hoge veiligheid van e.p.t.q. fillers. Ontdek ze hieronder.

I.

* Geen crosslink residuen

voor échte langdurige veiligheid

In verband met crosslinking van fillers – wat nodig is voor de effectsduur – mogen filler per wet 2 ppm residuele crosslinkers bevatten. Deze kunnen DNA muteren en zo versnelde veroudering en zelfs kanker veroorzaken.

Essential I is dat er helemaal geen residuele crosslinkers meer detecteerbaar zijn in e.p.t.q.. Hierbij hoort ook de uniek lage modificatiegraad door crosslinkers van e.p.t.q. van slechts 1,1 – 1,9%. Daardoor kan de langdurige veiligheid met e.p.t.q. eindelijk gewaarborgd worden en kunnen cliënten oprecht gerustgesteld worden dat ze in de toekomst niet voor problemen komen te staan.

II.

Gebalanceerde reologie

voor betrouwbare natuurlijke resultaten

Veel mensen worden van een fillerbehandeling weerhouden door angst voor onnatuurlijke resultaten. Natuurlijke resultaten komen vanuit de reologie van een filler. Veel fillers zijn erg cohesie óf erg elastisch. Daardoor is de filler slechts bestendig tegen een bepaald soort krachten met breking, verplaatsing, uitzakking en bultjes als gevolg.

Essential II is een optimale balans tussen elasticiteit en cohesiviteit. Voor e.p.t.q. hebben wij het voor elkaar gekregen om cohesie en elasticiteit te balanceren. Dat zorgt dat je met e.p.t.q. de betrouwbare en natuurlijke resultaten die cliënten willen kan realiseren met minimaal risico op bultjes.

III.

Deeltjeshomogenistie

voor geweldige vorming van resultaten

De grote en oneven deeltjesgrootten van de meeste fillers zijn onwenselijk, omdat deze risico’s op breking en bultjes vergroten door moeizamere vorming.

Essential III betreft deeltjeshomogenisatie. Zo zijn e.p.t.q.’s deeltjes in vergelijking met andere fillers zo fijn en homogeen, dat ze onder gelijke omstandigheden onder de microscoop slechts puntjes lijken. Dat minimaliseert het risico op bultjes en breking én verbetert vormingsmogelijkheden.

IV.

Zuivere grondstoffen

tegen reacties

Grondstofreinheid is de basis van veilig hyaluronzuur: onwenselijke proteïnen en zware metalen vergroten risico’s op overgevoeligheid en verhardingen.

Essential IV betreft de grondstofeinheid van e.p.t.q. voor minimale ontstekingen en reacties én het voorkomen van verhardingen (e.p.t.q. calcificeert niet, terwijl andere A-merken dat wel doen).

V.

Optimaal molecuulgewicht

tegen zwelling en ontsteking

De molecuulgrootte van hyaluronzuur is belangrijk. Grote moleculen kunnen overmatige zwelling veroorzaken, terwijl kleine moleculen als signalen voor ontstekingen werken.

Essential V is de optimalisatie van e.p.t.q.’s molecuulgrootte om risico’s op zowel zwelling en ontstekingen te minimaliseren. 

VI.

Steriele productie

tegen ontsteking en infecties

Steriele productie belangrijk is voor de preventie van infecties en ontstekingen.

Essential VI is dan ook een totaal steriele productie. Dat doen wij met onze in 2019 nieuwgebouwde fabriek, maar ook verder in de supply chain zoals bij het maken van de verpakking. Dat zorgt voor fillers met minimale risico’s op infecties en ontstekingen.

VII.

Minimale endotoxine

tegen reacties

Fillers bevatten kleine hoeveelheden endotoxinen die risico’s op ontstekingen en overgevoeligheid door fillers kunnen verhogen.

Essential VII betreft endotoxinen waarvan e.p.t.q. slechts 0.019 EU per ml bevat (1/16 van dat de meest gebruikte A-merk fillers). Dat verlaagt risico’s op ontstekingen en overgevoeligheid.

VIII.

Fysiologische samenstelling

tegen irritaties en pijn

Hoe meer een filler met het lichaam overeenkomt, hoe minder pijn, ontstekingssymptomen en reacties er tijdens en na injectie optreden.

Essential VIII betreft een optimale fysiologie en perfecte osmolaliteit- en ph-waarden. Dat minimaliseert pijn bij behandelingen en risico’s op ontstekingen en overgevoeligheid.

IX.

Stabiele injectie

voor maximale precisie

Sommige fillers injecteren soms abrupt uit naalden met onnatuurlijke resultaten en pijn als gevolg. Dit komt vooral door de deeltjesgrootte van hyaluronzuur.

Essential IX betreft injectiestabiliteit. Daardoor voorkomt e.p.t.q. uitschietingen en geeft het de controle om prachtige resultaten te waarborgen én ongemak bij cliënten te verkleinen.

Een filler voor iedere behoefte

e.p.t.q. S 100

Uitstekende spreiding voor gevoelige zones en herstel van fijne lijntjes.

e.p.t.q. S 300
Balans tussen spreiding en stevigheid
voor de bewegelijke zones.
e.p.t.q. S 500
Hoge lifting capaciteit voor
contouren en volume.

Download ons magazine voor meer informatie

error:
Scroll naar boven