fbpx

vittén hydro vs. skinboosters

Maximale hydratatie van je huid, minder fijne lijntjes, een ongekende glans en dat allemaal in één behandeling.
Huidverbeterende behandelingen met skinboosters zijn erg populair om de huid stralend en gehydrateerd te maken. Skinboosters zijn in feite hele lichte hyaluronzuur fillers die in hele kleine hoeveelheid over een stuk huid wordt verspreid.

Het lichaamseigen hyaluronzuur heeft de eigenschap dat het in staat is om water aan zich te binden en je huid van binnenuit te hydrateren. Hyaluronzuur wordt van nature binnen zo’n 4 dagen afgebroken door je lichaam. Om dit te voorkomen wordt het hyaluronzuur aan elkaar gekoppeld. Dit heet crosslinking.

Hoe meer gecrosslinkt, hoe langer het hyaluronzuur in je huid aanwezig blijft. Máár hoe minder gecrosslinkt, hoe natuurlijker de Skinbooster en hoe minder kans op complicaties. Daarbij kunnen er kleine hoeveelheden residuele crosslinkers overblijven bij het crosslinker proces en deze kunnen DNA muteren en zo versnelde veroudering en risico’s op kanker vergroten.

Om een hoge duur te houden is minimale crosslinking belangrijk voor de beste langdurige veiligheid.

Vergelijking van skinboosters

Hier volgt de vergelijking van skinboosters:

Restylane Skinbooster: Een van de eerste Skinboosters op de markt waren Restylane Skinboosters. Met crosslinking van ongeveer 1% is deze laag gecrosslinkt. Dit betekent een hoge veiligheid die toch stevigheid geeft.

Juvederm Volite: Bij Juvederm Volite is de crosslinking van 7-8% erg hoog. Hierdoor heb je echter wel maar één behandeling nodig (terwijl andere eerder 2-3 behandelingen benodigen). Daarbij blijft het resultaat ook langer zichtbaar (6-12 maanden).

Vittén hydro: Deze skinbooster komt in twee versies. Een niet-gecrosslinkte en een licht gecrosslinkte (±1%). Vittén hydro wordt gemaakt an hetzelfde hyaluronzuur als e.p.t.q.. E.p.t.q. hyalruonzuur wordt volgens de 9 Essentials geproduceerd. Dit zijn 9 eisen die de producent ervan heeft opgesteld die strenger zijn dan de wet voor de hoogste veiligheid en betrouwbaarheid. Het meest unieke aan dit gecrosslinkte hyaluronzuur is dat er helemaal geen crosslinker residuen in zitten. Dat maakt ze langdurig écht veilig.

Lees hier meer over waarom e.p.t.q.’s hyaluronzuur wél langdurig veilig zijn.

Wil jij dat jouw skinboost gebeurt op basis van het langdurig veilige hyaluronzuur van e.p.t.q.? Vraag jouw arts dan eens naar vittén hydro

Blijf leren

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

error:
Scroll naar boven